Bornholm on the Rocks 2024

Fra onsdag d. 2. til søndag d. 6. august 2023 afholder Bornholmudvalget under Dansk Bjerg- og Klatreklub og Dansk Klatreforbund endnu en klatrefestival på Bornholm: Bornholm on the Rocks 2023. Festivalen har været afholdt i mere end 10 år og hvert år med omkring 100 – 120 entusiastiske klatrere fra ind- og udland.

Festivalen har base på Egeløkke Naturlejrplads i Allinge, hvor der er telt- og samlingsplads. Her har vi også et rum kaldet ’Klatrekontoret’, hvor Bornholmudvalget opbevarer udstyr og redskaber til vores aktiviteter på øen. Her kan man få udleveret festivalarmbånd, melde sig til workshops, ture og øvrige aktiviteter. Det er ligeledes her, udenfor ’Klatrekontoret’, at der afholdes morgenmøde hver morgen med deling af informationer, tips og tricks samt makkerbørs, hvor vi hjælper dem, der ikke har en makker i forvejen med at finde en – eller flere!

Vi har sammensat et stort program med kurser onsdag og torsdag, workshops fredag med foredrag om aftenen samt guidede ture til klatre- og bouldersteder rundt om på øen. Herudover adgang til gasgrill og fælles bålhygge om aftenen på lejrpladsen. Søndag er der fri klatring, hvor man måtte ønske det. Hver morgen er der mulighed for at deltage i morgenyoga, så medbring din yogamåtte, så du kan få strukket de ømme og stive lemmer og få lært at trække vejret effektivt.

Lørdag er konkurrencedag, og ALLE kan deltage. Bornholm Rockmaster 2023, er en team-sportsklatrekonkurrence, der dagen igennem afvikles i Moseløkken Stenbrud. Der er tre klasser, fra total begynder på klippe til den garvede sportsklippeklatrer. Der klatres i reblag 2+2 sammen. Man finder selv sin klatremakker – eller vi hjælper med at teame deltagerne op i makkerpar. Om aftenen er der på Egeløkke Naturlejrplads præmieoverrækkelse til 1., 2. og 3. pladserne i hver række. I alt uddeles 18 præmier, 6 i hver række, som generøst er blevet sponsoreret af PETZL.

Efter præmieoverrækkelsen er der fælles festmiddag, som i år vil være ret vegetarisk 😊

Vi ser frem til endnu et fantastisk klatrearrangement på solskinsøen, og vi glæder os til at se jer derovre.

Hilsen Annette Vilen, formand Kim Moltved og resten af Bornholmudvalget